Základná škola sv. Svorada a Benedikta

Stretnutie s autorom knihy

Milí rodičia, priatelia a dobrodinci školy!

 

Srdečne Vás pozývam na stretnutie s americkým spisovateľom Rodom Dreherom, ktoré sa uskutoční v stredu 4. septembra o 15.30 hod. v aténskej miestnosti na internáte Gymnázia sv. Cyrila a Metoda.

Myšlienky jeho knihy „Benediktova voľba“  o vytváraní zdravých kresťanských komunít, prežívaní viery a kresťanskom živote v čase morálneho úpadku sú nám blízke, a preto sme sa rozhodli pozvať ho k nám.

Bude zabezpečený preklad z angličtiny do slovenčiny, preto je potrebné priniesť si mobil so slúchadlami.

So srdečným pozdravom

p. Peter Šabo, školský kaplán

 O jeho knihe s názvom „Benediktova voľba“ napísal šéfredaktor konzervatívneho denníka Postoj Fero Múčka:

„Najdiskutovanejšia náboženská kniha v USA za posledných desať rokov. Recenzie o nej priniesli nielen desiatky kresťanských či konzervatívnych médií, ale aj New York Times, The Atlantic, New Yorker, Washington Post a mnohé ďalšie médiá. Debatujú o nej nielen aktívni členovia cirkví, ale aj politológovia, sociológovia, právni experti či špičkoví komentátori.


Kniha Benediktova voľba tvrdí, že životný priestor kresťanstva na Západe sa bude stále viac zužovať. Prežije len v menších ostrovčekoch, ktoré sa na čas stanú jeho skrytou pokladnicou, aby bolo neskôr znovu objavené.

Ako východisko ponúka prístup sv. Benedikta. Ten pred tisícpäťsto rokmi v spoločenskej kríze, ktorá sa obrátila aj proti kresťanstvu, prišiel so svojím receptom – regulou, ktorá išla proti všetkému, čo bolo v tej dobe moderné.

Vymyslel koncept malých komunít, kde sa žilo inak ako v okolitom svete. Jeho regula ponúkala duchovné vodítka, no i praktické podnety pre fungovanie celých skupín v prostredí, ktoré nezdieľa ich vieru.“

Novinky v kocke