Základná škola sv. Svorada a Benedikta

Medzinárodný deň detí

Na tento deň, ktorý nám každoročne pripomína našich najmenších, deviataci vždy pripravujú program pre mladších žiakov. Minulý rok sa na našej škole tento sviatok, žiaľ, neoslavoval, keďže prišla pandémia. Ale tentoraz sme sa postarali o to, aby si deti svoj deň užili plnou mierou.

Kým ostatné ročníky zamierili do parku, na Kalváriu či na Nitriansky hrad, deviataci zišli na školský dvor a pripravili zábavné hry pre prváčikov a druhákov. Priniesli lavice, stoličky, kužele, lopty a všetko potrebné na interaktívne stanovištia. Malí žiaci si mohli zatancovať, vyskúšať svoju šikovnosť hádzaním lopty do vedra alebo dávať góly do bránky. Múdre hlavičky si potrápili pexesom a skladaním rozložených obrázkov.

Ale čakalo ich oveľa viac. Potom, čo si papieriky zaplnili všetkými pečiatkami, zahrali si ozajstný petang. Veľkú radosť mali deti z maľovania zvieratiek, rôznych rozprávkových bytostí alebo milých obrázkov na tváričku či na ruku. Slovom, vyšantili sa do sýtosti.

Deťúrence odchádzali síce trochu unavené, ale nesmierne určite šťastné. Šťastné zo slniečka, zo vzájomnej prítomnosti a hlavne z nových deviatackých kamarátov. V očkách im hrali jasné iskričky, čo bolo pre usilovných organizátorov 9.A najväčšou odmenou.

Fotogaléria

(text: Natália Vrchovská, foto: Mgr. Beáta Rajtarová)

Novinky v kocke